Heropvoeden

Het is waar dat vele jongeren en jongvolwassenen in de afgelopen jaren telkens vaker tegen een depressie, burn out, verslavingen aan lopen of helaas het verkeerde pad dreigen op te gaan. Vele zien soms geen uitweg meer en blijven hangen in een neerwaartse spiraal die soms uit kan monden in een verschrikkelijk drama, die zo op zijn eigen manier per individu ingevuld zou kunnen worden. Drill & Mental Coaching zou hier een uitweg in kunnen betekenen om weer de zin van het leven moed in te blazen.

Heropvoeden dat klinkt niet helemaal lekker in de mond en geeft vaak een negatief beeld van het uiteindelijke en wenselijke doel die jij als ouder wilt bereiken met je kind. Helaas wordt het vaak geassocieerd met het opvoeden of dat het per definitie al gelijk als jeugdcrimineel of verloren beschouwd wordt, ten eerste is dit zeker niet altijd te wijten aan de ouders, er spelen namelijk vele factoren mee in de huidige maatschappij, waardoor het helaas zou kunnen voorkomen dat uw kind de verkeerde beslissingen neemt.

In de huidige maatschappij krijg je als mens telkens meer impulsen van buitenaf die een negatieve uitwerking kunnen hebben op de jeugd/jongvolwassenen denk daarbij aan bijvoorbeeld social media, vrienden, omgeving, relationele sfeer, trauma’s, de neveneffecten die meespelen ivm de corona tijd en nog vele andere oorzaken die daarmee gemoeid kunnen zijn. Wat de kans vergroot op drugsgebruik, geweld, liegen, stelen, en riskant seksueel gedrag. Ook probleemgedrag vraagt heropvoeding en soms gedrags hulpverlening.

Kwart jongvolwassenen somber en depressief door coronacrisis

Bijna één op de zes Nederlanders boven de twaalf jaar was het afgelopen halfjaar psychisch ongezond als gevolg van de corona crisis. Met name jongeren tussen de 18 en 25 jaar ondervinden de gevolgen: een kwart van hen voelde zich somber en depressief. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onder 10.000 Nederlanders. De mentale gezondheid wordt gemeten op basis van vijf aspecten: somberheid, zenuwachtigheid, in de put zitten, rust en kalmte én gelukkig zijn.

Het CBS geeft niet aan waarom Nederlanders zich mentaal ongezonder zijn gaan voelen, maar de oorzaak laat zich makkelijk raden. Eerder onderzoek toonde al aan dat de sluiting van scholen, universiteiten, discotheken en andere uitgaansplekken een negatieve impact heeft op de stemming van jongeren.

CBS - Statistieken jongvolwassenen somber en depressief

Bron: RTLZ / CBS

In deze tijd is het tevens ook heel erg belangrijk aangezien vaak beide ouders moeten werken dat er een oogje in het zeil gehouden kan worden door een derde onafhankelijke partij die de taal kan spreken van de desbetreffende tiener in kwestie en hem/haar zodoende op sleeptouw kan nemen en d.m.v peptalks en een gebalanceerd traject, waar de focus in natuur gecombineerd met vechtsporten een motiverende en gebalanceerde uitwerking kunnen hebben op lichaam en geest.

Ik als Drill & Mental Coach die als begeleidende factor een traject weet uit te stippelen die uiteraard per individu anders zal zijn om zodoende het gewenste resultaat te behalen, is het doel die ik als coach voor ogen heb. Ik ben een Drill & Mental Coach die gaat voor het resultaat en niet bezig wil zijn met de klok en gelijk na 60 min het zo snel mogelijk wil afronden. Mijn visie is vertrouwen en een band zien op te bouwen met de persoon in kwestie en vaak de taal weet te spreken van de jongeren/jongvolwassenen waardoor ze sneller en vaker meer van mij zullen aannemen dan dat ze naar hun ouders helaas zullen luisteren, met als doel discipline, zelfrespect, normen en waarde over te brengen en daarmee zodoende rust zien te creëren waarbij iedereen profijt ervan zal kunnen ervaren.

In mijn verleden was ik ook een van de probleemjongeren en weet daardoor als geen ander hoeveel fouten ik heb gemaakt en dit wil overbrengen op andere die nu nog zichzelf kunnen aanpassen en op tijd zouden kunnen veranderen in de belangrijkste tijd van je levensjaren.

Het verschil in een personal trainer en hetgeen wat ik met Munnie Trainingen wil bewerkstelligen als Drill & Mental Coach is hetgeen dat ik samen met jouw een heel traject wil volgen met een 24/7 begeleidende factor en dus deel zal uitmaken in jouw leven van gesprekken (werk zoeken/ CV opmaken etc ) tot en met keihard uitputtende fysieke outdoor trainingen. Het gaat immers om het doel te behalen die jij als mens nodig heb en naar eigen wensen weet in te kunnen vullen. Ook is het vaak zo dat met een personal trainer je een uurtje gaat fitnessen/trainen en zodoende na exact 60 minuten afsluit en deze persoon voor de rest niet echt gemoeid is met je leven, wat uiteraard een keuze is en tevens niks mis mee is.

Ik als Drill & Mental Coach geef hier een hele andere draai aan waar de persoon in kwestie ook uiteraard voor open moet staan, ik wil namelijk je leven echt radicaal veranderen en wil jou als mens op meerdere vlakken echt laten groeien, zodat je je leven weer vol positieve energie weet in te vullen en je me na het traject altijd kan laten weten hoe het met je gaat en ik altijd nog steeds een luisterend oor voor je zal zijn.

Munnie Trainingen is meer dan alleen trainen, het is met liefde zorg dragen voor een ander en bij te kunnen staan waar hij/zij jou voor nodig heeft om zodoende weer genot en vreugde uit het leven te kunnen halen.

1 op 1

Ik bied intensieve 1 op 1 Munnie Trainingen met 110% persoonlijke aandacht om aan je skills te werken in tijdslots van minimaal 30 min. Deelnemen aan een vast trainingsarrangement is ook mogelijk.

Lees meer

Groepen

Een training met een Drill & Mental Coach inplannen met vrienden, collega’s of bekenden is ook mogelijk. Perfect om samen lekker aan je conditie te werken, veel zweten en je kracht op peil te houden.

Lees meer